Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Бившият социален министър Минчо Коралски коментира в сутрешния блок

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Бившият социален министър Минчо Коралски коментира в сутрешния блок
Коментари Харесай

Минчо Коралски: Дори да си внасял цял живот на минималната работна заплата, при сегашното изчисляване не можеш да достигнеш минималната пенсия

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Бившият обществен министър Минчо Коралски разяснява в утринния блок на БТВ пенсионната система, сигурността в нея и планираното нарастване:

 

300 лева минимална пенсия и 1440 таван на пенсията - на този стадий това е заслужено. Тези 300 лв. са вследствие на политическо съглашение. От един подобен ход има две неща. Отрицателното е, че ще се компенсират хора, които имат принос към системата и такива, които нямат. Положителното е, че ще се усили минималната пенсия на 300 лв., което е някаква гаранция за по-добър живот в тези условия. 

Проблемът е, че даже да си внасял цялостен живот на минималната работна заплата, при настоящето пресмятане на пенсиите, те в никакъв случай не могат да доближат до минималната пенсия. Системата не е направена по този начин, че да го отрази. Минималната работна заплата  би трябвало да е 800 лв., с цел да стигне до размера на минималната пенсия. 

Вторият дирек не осведоми задоволително вносителите. В България се вкарват финансови фондове, само че със закон. Тук със закон задължиха да дават на частни пенсионни фондове. Няма гаранции за всички. Фондовете не подсигуряват позитивна рентабилност и не могат да подсигуряват запазването на парите по нормативно право. Така фондовете вадят своята облага от таксите и вложенията на парите на хората с увреждания. Те образуват своята облага, която доближава до 48% облага през годините ", обясни Коралски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР